Luchtzuiveraars met HEPA filter & ionisatie voor thuis of op kantoor

Schone, veilige lucht.
Overal.

Kies het apparaat dat het beste bij u past

Zuiver direct de lucht thuis of op kantoor.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Een HEPA luchtzuiveraar voor thuis of op kantoor

Waarom van belang?

Veel van onze klanten vragen ons wat het nut is van een luchtzuiveraar ten opzichte van normale ventilatie, zoals regelmatig de deuren en ramen openzetten.

  • Een luchtzuiveraar filtert o.a. stof, huismijt en pollen.
  • Het HEPA filter haalt schadelijke deeltjes uit de lucht die nog veel kleiner zijn.
  • De ionisatie technologie inactiveert en verzwaart o.a. bacteriën en virussen in de lucht. Zo kunnen ze nog efficiënter worden gefilterd.
  • De lucht wordt 24/7 ververst en gefilterd.
  • De luchtzuivering units doen hun werk, ook ’s nachts of wanneer u niet thuis bent.

Wat is een HEPA luchtreiniger?

HEPA betekent letterlijk: High Efficiency Particulate Air. HEPA zijn luchtfilters die tussen minimaal 85% en maximaal 99,999995% van alle stofdeeltjes (most penetrating particle size) van 0,1 micrometer (µm) tegenhouden, afhankelijk van het specifieke filtertype. Een HEPA-filter is gespecificeerd in de Europese Norm 1822:2019 van de Europese Unie en is in verschillende classificaties te vinden.

* FATON maakt gebruik van de hoogwaardige H13 filters.

  • H10                 > 85%                
  • H11                 > 95%                
  • H12                 > 99,5%             
  • H13*               > 99,95%           
  • H14                 > 99,995%         

De praktijk: welke deeltjes kan een HEPA luchtreiniger filteren en wat niet?

Een HEPA luchtreiniger haalt deeltjes die zo klein zijn als 0,1 micron met een effectiviteit van 99,97% uit de lucht. Hoe klein is eigenlijk 1 micron? Eén micron is een miljoenste deel van een meter (heel klein dus). Een haar is ongeveer 70 micron dik en net met het blote zichtbaar. Een HEPA luchtreiniger verwijdert een breed scala aan verontreinigingen uit de lucht zoals grof stof, fijn stof, bestanddelen van rook, schimmels, virussen, bacteriën, aerosolen, pollen, huidschilfers en allergenen van de huisstofmijt.

Kan een HEPA luchtreiniger het corona-virus filteren?

Corona virus deeltjes zullen altijd omgeven zijn door een cocon van ademvloeistof (aerosolen). De totale diameter van deze aerosolen inclusief het virus deeltje is afhankelijk van de luchtvochtigheid maar kan niet kleiner zijn dan de dimensie van corona virus deeltjes. Deze hebben een afmeting van 0.12 pm. Hier zit dan nog een aerosolvloeistof omheen. Op basis van de filterefficiëntie en de aerosol afmetingen die mogelijk het corona virus bevatten, wordt geconcludeerd dat een HEPA H13* dit virus zal afvangen. Daarmee wordt de aerosol concentratie die mogelijk het virus bevat in een ruimte gedurende de werking van het systeem verlaagd.

*Alle FATON HEPA lucht reinigers maken gebruik van de H13 filters!

Conclusies RIVM onderzoek:

“Een ionisator leidt tot afname van het aantal vitale micro-organismen in de binnenlucht, met name bacteriën en schimmels. Enerzijds door afname van het aantal, anderzijds door afname van de eigenschappen van de deeltjes.”

Dit onderzoek werd verricht in opdracht van het ministerie van VWS, in het kader van V/609300 ‘Informatieaanbod Binnenmilieu’.

Belangrijke informatie over Faton Health Air Ionization systemen

Luchtzuivering via ionisatie is een bewezen technologie voor het verwijderen van schadelijke stoffen, bacteriën, virussen, schimmels en pollen uit de lucht.

Luchtzuivering via ionisatie biedt echter geen volledige garantie tegen besmetting van welk virus dan ook! Of het nu gaat om influenza, Covid-19 of andere ziekten: luchtzuivering via ionisatie is een voorzorgsmaatregel, geen vaccin of medicijn! 

Minimaliseer Risico’s

Is uw kantoor lange tijd gesloten geweest? Zorg ervoor dat uw werknemers in een schone, frisse en gezonde ruimte terechtkomen. Onze Bi-Polaire ionisatie luchtzuivering units reinigen en verfrissen de lucht, verwijderen schadelijke deeltjes en zorgen voor een vertrouwd gevoel op de werkvloer.

Naar de Shop