Luchtzuiveraars met HEPA filter & ionisatie voor thuis of op kantoor

Schone, veilige lucht.
Overal.

Kies het apparaat dat het beste bij u past

Zuiver direct de lucht thuis of op kantoor.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

HEPA-luchtreinigers en ventilatiesystemen

Veel van onze klanten vragen ons wat het nut is van een luchtzuiveraar ten opzichte van normale ventilatie, zoals regelmatig de deuren en ramen openzetten.

Met een geavanceerde luchtreiniger van Faton Health, met HEPA-filter en ionisatietechnologie die in de ventilatiesystemen geïntegreerd zijn, realiseert u een effectieve luchtzuivering in vele soorten ruimtes. Zo houdt u iedere omgeving hygiënisch en dus gezond voor iedereen die erin woont, werkt en leeft. Ons assortiment bestaat uit ventilatiesystemen die een geavanceerde manier van luchtzuivering in gang zetten, waarbij de luchtreiniger door middel van ionisatie effectief schadelijke deeltjes uit de lucht haalt. Lees verder en ontdek de voordelen voor u!

Uw ideale luchtreiniger vindt u in ons aanbod aan innovatieve ventilatiesystemen

Ventilatiesystemen zijn onmisbaar om een goede luchtzuivering in een (openbare) ruimte garanderen. Of u nu in een gezonde omgeving wilt slapen of uw werknemers een hygiënische werkomgeving wilt bieden, een HEPA-luchtreiniger uit ons assortiment aan ventilatiesystemen garandeert te allen tijde een effectieve reiniging van de lucht. Doordat de ionen zich vastkleven aan de schadelijke deeltjes, vallen deze op de grond en worden ze eenvoudig en snel gefilterd. De kans op het inademen van deze deeltjes en de verspreiding van bacteriën en virussen wordt door deze Zwitserse ionisatietechnologie aanzienlijk kleiner. Ook worden bijvoorbeeld pollen en huismijt gefilterd.

* FATON maakt gebruik van de hoogwaardige H13 filters.

  • H10                 > 85%                
  • H11                 > 95%                
  • H12                 > 99,5%             
  • H13*               > 99,95%           
  • H14                 > 99,995%         

Hoe kan ik ruimtes zo effectief mogelijk ventileren met de systemen voor luchtzuivering?

U vindt bij ons de juiste ventilatiesystemen voor luchtzuivering in de door u gewenste ruimte. Voor het beste resultaat is het van belang om rekening te houden met de oppervlakte en indeling van de ruimte. U kiest hierbij uit de systemen van de:

  • Home & Small Business Line, bedoeld voor onder meer huiskamers, slaapkamers en kleine kantoren.
  • Professional Line, ontwikkeld voor grote ruimtes met veel bezoekers en hoge plafonds, zoals winkels, grote kantoren en sportscholen.

Kan een HEPA luchtreiniger het corona-virus filteren?

Corona virus deeltjes zullen altijd omgeven zijn door een cocon van ademvloeistof (aerosolen). De totale diameter van deze aerosolen inclusief het virus deeltje is afhankelijk van de luchtvochtigheid maar kan niet kleiner zijn dan de dimensie van corona virus deeltjes. Deze hebben een afmeting van 0.12 pm. Hier zit dan nog een aerosolvloeistof omheen. Op basis van de filterefficiëntie en de aerosol afmetingen die mogelijk het corona virus bevatten, wordt geconcludeerd dat een HEPA H13* dit virus zal afvangen. Daarmee wordt de aerosol concentratie die mogelijk het virus bevat in een ruimte gedurende de werking van het systeem verlaagd.

*Alle FATON HEPA lucht reinigers maken gebruik van de H13 filters!

Conclusies RIVM onderzoek:

“Een ionisator leidt tot afname van het aantal vitale micro-organismen in de binnenlucht, met name bacteriën en schimmels. Enerzijds door afname van het aantal, anderzijds door afname van de eigenschappen van de deeltjes.”

Dit onderzoek werd verricht in opdracht van het ministerie van VWS, in het kader van V/609300 ‘Informatieaanbod Binnenmilieu’.

Belangrijke informatie over Faton Health Air Ionization systemen

Luchtzuivering via ionisatie is een bewezen technologie voor het verwijderen van schadelijke stoffen, bacteriën, virussen, schimmels en pollen uit de lucht.

Luchtzuivering via ionisatie biedt echter geen volledige garantie tegen besmetting van welk virus dan ook! Of het nu gaat om influenza, Covid-19 of andere ziekten: luchtzuivering via ionisatie is een voorzorgsmaatregel, geen vaccin of medicijn! 

Ontvang advies over onze ventilatiesystemen voor luchtzuivering

 

Bent u benieuwd naar onze ventilatiesystemen voor luchtzuivering in uw ruimte(s) en wilt u graag advies ontvangen over de luchtreiniger die bij uw doeleinden past? Wij geven u graag gratis en vrijblijvend advies. Vul hiervoor het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 615310926 of door een e-mail te sturen naar klantenservice@faton-health.nl. Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen voor meer informatie.

Naar de Shop