HEPA filters

Onze HEPA luchtreinigers zuiveren de lucht door middel van een HEPA filter. Een HEPA filter wordt ook wel een ‘uitblaasfilter’ genoemd, omdat hij kleine vervuilde deeltjes zoals stof, pollen en schimmels uit de lucht zuivert, waarna hij schone lucht uitblaast. Een keer per jaar dient u het HEPA filter van uw luchtreiniger te vervangen. Zo zorgt u ervoor dat de luchtreiniger efficiënt blijft werken en de lucht in uw huis of bedrijfspand goed gezuiverd blijft.

Een HEPA filter voor al onze luchtreinigers

In ons assortiment vindt u H13 HEPA filters die uitermate geschikt zijn voor onze Faton Health HEPA luchtreiniger modellen:

Wat is een HEPA filter?

HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air. Het filter werd ontwikkeld in de jaren veertig, om de verspreiding van radioactieve delen te voorkomen. Tegenwoordig gebruiken we het in veel verschillende huishoudelijke apparaten, zoals luchtreinigers en stofzuigers. Naast radioactieve delen, filtert een HEPA filter (fijn)stof en andere schadelijke stoffen uit de lucht, zodat u schone lucht inademt.

De kwaliteit van HEPA filters

Niet iedere filter is een HEPA filter. Om de titel ‘HEPA filter’ te krijgen moet het filter voldoen aan de norm 1822:2009 van de Europese Unie. Er bestaan verschillende HEPA klassen, van E10 t/m U17, die aangeven hoeveel procent van de vervuilde lucht ze filteren. Hoe hoger het getal achter de letter, hoe meer fijne stofdeeltjes het filter uit de lucht haalt. Het filterpercentage verschilt tussen de 85% en de 99,999995%. Faton Health Benelux verkoopt HEPA filters van H13-klasse. Een H13 HEPA filter zuivert 99,95% van de vervuilde lucht.

Een gezonde leefomgeving

Een luchtreiniger met HEPA filter zorgt voor een gezonde leefomgeving, omdat hij de luchtkwaliteit in huis of in uw bedrijfspand verbetert. Gezondheidsklachten die worden veroorzaakt door allergieën of astma verminderen. Het filter haalt onder andere de volgende (schadelijke) stoffen uit de lucht:

  • Fijnstof
  • Virussen
  • Bacteriën
  • Pollen
  • Nare geuren
  • Tabaksrook
  • Haren van huisdieren
  • Schadelijke stoffen, zoals chemische schoonmaakmiddelen

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze HEPA filters, luchtreinigers of wilt u advies ontvangen van onze specialisten? Neem dan contact met ons op via de onderstaande buttons.

Bel: +31 615310926Mail: klantenservice@faton-health.nl