Luchtzuiveraars met HEPA filter & ionisatie voor thuis of op kantoor

Schone, veilige lucht.
Overal.

Kies het apparaat dat het beste bij u past

Zuiver direct de lucht thuis of op kantoor.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

HEPA luchtreiniger

Wilt u frisse, gezuiverde lucht in huis of in uw bedrijfspand? Dat kan met een van onze HEPA luchtreinigers (High Efficiency Particulate Air). Faton luchtreinigers verbeteren de luchtkwaliteit. Onze luchtzuiveraars bevatten een H13 HEPA-filter en zijn voorzien van ionisatietechnologie. Een HEPA-filter zuivert maar liefst 99,95% van de vervuilde lucht binnenshuis en elimineert ongewenst vuil, zoals fijnstof, virussen en bacteriën, pollen, nare geuren en rook. Zo vermindert de HEPA luchtreiniger ook symptomen van allergieën en astma.

Specificaties HEPA luchtreinigers

We verkopen drie modellen HEPA luchtreinigers met HEPA-filter en ionisatietechnologie.

Faton Smart Air Station FA950V

De Faton Smart Air FA950V is de krachtigste uit het Home & Small Business-assortiment, met een vermogen van 120W en een capaciteit van 950 m3 per uur. Daarom is hij geschikt voor zowel woningen als bedrijfsruimtes tot ongeveer 115 m2/950 m3.

Faton FA330V

De Faton FA330V zuivert de lucht van ruimtes tot ongeveer 45 m2, heeft een vermogen van 65W en een ventilatiecapaciteit van 330m3 per uur.

Faton Smart Air Station FA330H

De Faton Smart Air Station FA330H heeft een vermogen van 60W en een maximale ventilatiecapaciteit van 100 m3 per uur.  Dit type luchtreiniger is geschikt voor ruimtes tot ongeveer 45 m2.

Waarom een luchtreiniger van Faton Health?

Een luchtreiniger zorgt voor betere luchtkwaliteit. Binnenshuis is de luchtkwaliteit vaak 10 tot 30 keer zo slecht als buiten, onder andere door het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen en stof. Daarom is een luchtreiniger aan te raden. Alle luchtreinigers van Faton zijn voorzien van een H13 HEPA-filter en ionisatietechnologie. Een H13 filter houdt minimaal 99,95% van de stofdeeltjes van 0,1 micrometer (µm) tegen. Luchtzuivering door middel van ionisatie is een bewezen technologie voor het effectief verwijderen van schadelijke stoffen.*

*Let op: luchtzuivering via ionisatie biedt geen volledige garantie tegen besmetting van virussen, zoals het coronavirus. Het is een voorzorgsmaatregel om de kans op besmetting aanzienlijk te verkleinen.

Wat doet een HEPA luchtreiniger?

  • Maakt bacteriën en virussen onschadelijk
  • Verwijdert nare geuren en sigarettenrook
  • Neutraliseert schadelijke stoffen
  • Haalt haren van huisdieren uit de lucht
  • Haalt pollen uit de lucht

Wilt u graag meer informatie over HEPA luchtreinigers? Neem dan contact op met onze specialisten door te bellen naar +31 615310926 of een e-mail te sturen: klantenservice@faton-health.nl

Hoe werkt een luchtreiniger met HEPA-filter en ionisatietechnologie?

Luchtreinigers, ook wel ventilatiesystemen genoemd, zijn onmisbaar om een goede luchtzuivering in een (openbare) ruimte te garanderen. Of u nu in een gezonde omgeving wilt slapen of uw werknemers een hygiënische werkomgeving wilt bieden, een HEPA luchtreiniger uit ons assortiment garandeert te allen tijde een effectieve reiniging van de lucht. Doordat de ionen zich vastkleven aan de schadelijke deeltjes, vallen ze op de grond en worden ze eenvoudig en snel gefilterd. De kans op het inademen van deze deeltjes en de verspreiding van bacteriën en virussen wordt door deze Zwitserse ionisatietechnologie aanzienlijk kleiner. Ook worden bijvoorbeeld pollen en huismijt gefilterd.

Waarom is schone lucht belangrijk?

Wanneer de lucht erg vervuild is, is de luchtkwaliteit slecht. Vervuilde lucht vergroot de kans op zowel korte als langdurige gezondheidsklachten, zoals moeite hebben met ademen, benauwd zijn en last hebben van hoesten en niezen. Vooral risicogroepen als ouderen, kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een longaandoening ervaren vaak (extra of zwaardere) klachten bij een slechte luchtkwaliteit. Ook voor hooikoortspatiënten verergeren de symptomen bij een slechte luchtkwaliteit. Gezuiverde en gezonde lucht is dus van belang voor de gezondheid van mens en dier.

Kan een HEPA luchtreiniger het coronavirus filteren?

Coronavirusdeeltjes zullen altijd omgeven zijn door een cocon van ademvloeistof (aerosolen). De totale diameter van deze aerosolen inclusief het virusdeeltje is afhankelijk van de luchtvochtigheid, maar kan niet kleiner zijn dan de dimensie van coronavirusdeeltjes. Deze hebben een afmeting van 0.12 pm. Hier zit dan nog een aerosolvloeistof omheen. Op basis van de filterefficiëntie en de aerosolafmetingen die mogelijk het coronavirus bevatten, wordt geconcludeerd dat een HEPA H13* dit virus zal afvangen. Daarmee wordt de aerosolconcentratie die mogelijk het virus bevat in een ruimte gedurende de werking van het systeem verlaagd.

*Alle FATON HEPA luchtreinigers maken gebruik van de H13 filters!

Conclusies RIVM onderzoek:

“Een ionisator leidt tot afname van het aantal vitale micro-organismen in de binnenlucht, met name bacteriën en schimmels. Enerzijds door afname van het aantal, anderzijds door afname van de eigenschappen van de deeltjes.”

Dit onderzoek werd verricht in opdracht van het ministerie van VWS, in het kader van V/609300 ‘Informatieaanbod Binnenmilieu’.

Lees het volledige RIVM rapport

HEPA luchtreinigers voor particulier of zakelijk gebruik

Welke HEPA luchtreiniger het beste werkt in uw ruimte, is afhankelijk van de grootte van de ruimte. Naast onze 3 luchtreinigers uit de Home & Small Business Line, verkopen we luchtreinigers uit de Bi-Polaire Ionisatie Line en de Professional Bi-Polaire Ionisatie Line. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor grotere ruimtes, met veel bezoekers en hoge plafonds.

Weten wat de huidige luchtkwaliteit is van uw huis of bedrijfspand?

Met onze CO2 meter ziet u direct hoe het met de lucht in uw huis of bedrijfspand is gesteld. We raden u aan om eens in de zoveel tijd een luchtkwaliteitsmeting te doen.

Heeft u nog vragen over onze HEPA luchtreinigers met ionisatietechnologie?

Onze adviseurs beantwoorden graag al uw vragen. Daarnaast staan we klaar om u, indien nodig, te helpen met het kiezen van de juiste luchtreiniger voor uw ruimte. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op door onderstaande buttons te gebruiken.

Bel: +31 615310926Mail: klantenservice@faton-health.nl