Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder treft u een overzicht van de meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op via deze link, of bel ons op het telefoonnummer onderaan deze pagina.

Hoe lang is de levertijd?

De normale levertijd is 10 werkdagen. In uitzonderlijke gevallen kan dit iets langer zijn ivm de drukte en productie achterstand in Zwitserland. Indien het product op voorraad is in Nederland, kan uw bestelling 3 dagen na ontvangst van betaling geleverd worden.

Waar kan ik de gebruiksaanwijzing voor mijn product vinden?

De gebruiksaanwijzing wordt geleverd bij het apparaat. Mocht u hem kwijtraken, kan deze ook opgevraagd worden en digitaal aangeleverd worden. Stuur ons hiervoor een e-mail of gebruik het contact formulier

Wat moet ik doen bij een eventueel defect?

U heeft 2 jaar garantie op het apparaat. Indien er tijdens normaal gebruik binnen 2 jaar een defect optreedt, dan zal het apparaat door Faton-Health hersteld of vernieuwd worden. Indien er na die tijd een defect optreedt dan hebben wij een service centrum in Nederland die het apparaat kan herstellen.

Waar kan ik meer informatie vinden over de producten?

De meeste informatie vindt u op deze website. Indien u nog meer gedetailleerde informatie wenst, dan kunt dit per mail of telefonisch bij Faton-Health opvragen.

Hoe lang duurt het voordat een ruimte gedisinfecteerd is??

Dit hangt sterk af van het type apparaat en of u het apparaat in High mode of Low mode heeft staan. De info hierover vindt  bij de product info op deze site.