Luchtkwaliteitsmeter

Een luchtkwaliteitsmeter gebruikt u om de luchtkwaliteit in een binnenruimte te meten. Hiermee komt u erachter hoe schoon de lucht is die u binnen inademt.

Wat is het nut van een luchtkwaliteitsmeter?

We ontvangen regelmatig de vraag wat het nut is van een luchtzuiveraar ten opzichte van normale ventilatie, zoals de deuren en ramen openzetten. Als de binnenlucht veel fijnstof of CO2 bevat, kan dit leiden tot longklachten, stress of allergieën. Een luchtkwaliteitsmeter meet de luchtwaardes en beoordeelt de luchtkwaliteit.

Wat meet de luchtkwaliteitsmeter?

Door middel van sensoren meet een luchtkwaliteitsmeter de vochtigheid en het CO2-gehalte van de lucht. De exacte meeteigenschappen verschillen per luchtkwaliteitsmeter.

Air Quality Sensor FA7000

Bij Faton Health vindt u de FA700 luchtkwaliteitsmeter, die met een nauwkeurigheid van 0,4% het betrouwbaarste apparaat op de markt is. Hij meet de CO2-waarde en staat ingesteld op 800PPM als maximale veilige waarde. Een lagere CO2-waarde dan 800PPM geeft een hogere zuurstofwaarde aan die een positief effect heeft op uw welzijn, maar ook op het prestatievermogen van uw medewerkers op kantoor. De FA7000 is geschikt voor woningen en bedrijfspanden.

Luchtkwaliteit meten met hoge nauwkeurigheid

Naast de CO2-meting meet de FA7000 fijnstof, luchtvochtigheid en de temperatuur. Hij geeft zelfs fijnstof kleiner dan PMet de grootste nauwkeurigheid aan. Dit is de grootte van aerosolen die het COVID-19 virus kunnen verspreiden.

Alle waardes worden in realtime aangegeven op het heldere scherm. De connectie met bluetooth en wifi is bedoeld voor dataverzameling en de koppeling met een app of website.

Luchtkwaliteitsmeter kopen

Bij Faton Health koopt u eenvoudig een of meerdere luchtkwaliteitsmeters online. U koopt onze FA7000 voor slechts € 224,- per stuk.

Meer informatie over de FA700

De lucht zuiveren

Meet de luchtkwaliteitsmeter een te hoog CO2-gehalte? Dan is het voor uw gezondheid en die van uw huisgenoten of personeel van belang om de lucht te zuiveren. Bij Faton Health bieden we verschillende luchtreinigingssystemen van het merk HEPA aan voor thuis of in bedrijfsruimtes. De HEPA luchtreinigers filteren maar liefst 99,95% van de vervuilde lucht en elimineren ongewenst vuil, zoals virussen, bacteriën, vieze geuren, fijnstof en rook. Hierdoor verlichten onze luchtreinigers ook symptomen van allergieën en astma.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Ontvangt u graag meer informatie over onze luchtkwaliteitsmeter of het zuiveren van uw binnenruimte(s)? Bekijk dan onze veelgestelde vragen of vul ons contactformulier in. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 020 773 75 73 of een e-mail sturen naar klantenservice@faton-health.com. Onze specialisten voorzien u van gratis en persoonlijk advies.

Neem contact op