Luchtkwaliteit verbeteren: research

Hieronder vindt u een overzicht van recente wetenschappelijke publicaties over het effect en de toepasbaarheid van bi-polaire ionisatie om luchtkwaliteit te verbeteren.

Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van luchtionisatie om schadelijke deeltjes, bacteriën en virussen te verwijderen.

Het belang van schone lucht

Dagelijks vechten onze lichamen tegen stille en onzichtbare, maar potentieel gevaarlijke vijanden. Vreemde organismen zoals bacteriën, virussen en parasieten bedreigen onze gezondheid, waardoor het in veel (openbare) ruimtes van belang is om deze te verwijderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. In veel gevallen voelen we onze lichamelijke strijd tegen bacteriën en virussen niet, omdat ons immuunsysteem de meeste organismen vernietigt voordat de symptomen optreden. Soms hebben deze schadelijke ziektekiemen echter de overhand. Wat kunnen we in dit geval doen om de verspreiding van deze vijanden tegen te gaan en het verbeteren van de luchtkwaliteit zo effectief mogelijk toe te passen?

Het antwoord is het gebruik van de nieuwste technologie in luchtzuiveringssystemen, met ionisatie. Deze wetenschappelijk bewezen technologie wordt gebruikt in ziekenhuizen en medische instellingen, maar is nu ook beschikbaar als een kosteneffectieve oplossing voor thuis– en kantoorgebruik. Het verwijderen van onder meer virussen en bacteriën, maar ook vele andere schadelijke luchtdeeltjes, was dankzij deze technologie nog nooit zo eenvoudig.

Negative Air Ions and Their Effects on Human Health and Air Quality Improvement

“Particulate matter (PM) is a major air pollutant that affects human health. Experimental data showed that NAIs (Negative Air Ions) could be used to high-efficiently remove PM.” 

 

De hygiëne van de omgeving waarin we ons bevinden en de lucht die we inademen, kan worden bereikt door de “gecontroleerde bipolaire ionisatie” die simuleert wat er in de natuur gebeurt.

Deze technologie is vooral handig om de verspreiding van virussen te stoppen.

Er is aangetoond dat luchtionisatie:

  • Vernietigt virussen en bacteriën [1-12] Zie RIVM onderzoek.
  • Vermindert bacteriën en ziektekiemen op het oppervlak [1-3, 13-16]
  • Reduceert deeltjes in de lucht [17,18]
  • Verhoogt de stemming en het welzijn [19]

 

Healthline: Het Effect vn Negatieve Ionen in de lucht

Een onderzoek uit 2018 toonde het effect van negatieve ionisatie op vele facetten van de menselijke gezondheid. Onderzoekers keken naar 100 jaar onderzoek en vonden aanwijzingen dat negatieve ionen:

  • helpen bij het reguleren van slaappatronen en stemming
  • stress verminderen
  • boost het immuunsysteem
  • verhogen het metabolisme van koolhydraten en vetten
  • de groei van schadelijke bacteriën, virussen en schimmelsoorten doden of remmen, zoals E. coli, Staphylococcus aureus en de bacterie die tuberculose veroorzaakt.

 

Er is dringend behoefte aan eenvoudige, draagbare en gevoelige apparaten om virussen uit de lucht te verzamelen, te elimineren en te identificeren, om uitbraken en verspreiding van infectieziekten snel op te sporen en te voorkomen.

Hagbom, M., Nordgren, J., Nybom, R. et al. Ionizing air affects influenza virus infectivity and prevents airborne-transmission. Sci Rep 5, 11431 (2015). (Published in Nature.com)

Door het gebruik van een gemodificeerd ionisatieapparaat beschrijven we effectieve preventie van door de lucht overgedragen influenza A (stam Panama 99) virusinfectie tussen dieren en inactivering van het virus (> 97%). Actieve ionisator voorkwam 100% (4/4) van cavia’s van infectie. Bovendien heeft het apparaat het via de lucht overgedragen calicivirus, rotavirus en influenzavirus effectief opgevangen, met herstelpercentages tot 21% na 40 minuten in een kamer van 19 m (3).

Zelf de luchtkwaliteit in uw ruimte verbeteren

De Faton Health Ionizers passen de technologie toe zoals beschreven in de bovenstaande onderzoeken om ongewenste deeltjes, bacteriën en virussen uit de lucht te verwijderen. Wilt u de luchtkwaliteit in uw ruimte aanzienlijk verbeteren met Faton Health systemen en filters? Vraag een gratis en vrijblijvend advies aan.