Gratis verzending binnen Nederland vanaf €120! – Levering in 2-3 werkdagen!

Luchtkwaliteit verbeteren: Research

Met een luchtzuiveraar van Faton Health kunt u de luchtkwaliteit in uw ruimte verbeteren. Dankzij het gebruik van wetenschappelijk bewezen ionisatietechnieken is deze zeer effectief tegen het verwijderen van virussen, bacteriën en andere schadelijke deeltjes in de lucht. Hieronder wordt inzichtelijk gemaakt wat het belang van schone lucht is. Vervolgens vindt u een overzicht van recente wetenschappelijke publicaties over het effect en de toepasbaarheid van bi-polaire ionisatie.

De luchtkwaliteit in uw ruimte verbeteren is van groot belang voor de gezondheid

Schone lucht is ontzettend belangrijk voor ons algemene welzijn. Dagelijks vechten onze lichamen tegen stille en onzichtbare, maar potentieel gevaarlijke vijanden. Vreemde organismen zoals bacteriën, virussen en parasieten bedreigen onze gezondheid, waardoor het in veel (openbare) ruimtes van belang is om deze te verwijderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. In veel gevallen voelen we onze lichamelijke strijd tegen bacteriën en virussen niet. Ons immuunsysteem vernietigt de meeste organismen namelijk voordat de symptomen optreden. Soms hebben deze schadelijke ziektekiemen echter de overhand. Wat kunnen we in dit geval doen om de verspreiding van deze vijanden tegen te gaan en het verbeteren van de luchtkwaliteit zo effectief mogelijk toe te passen? Het antwoord is het gebruik van de nieuwste technologie in luchtzuiveringssystemen, met ionisatie. Deze wetenschappelijk bewezen technologie wordt gebruikt in ziekenhuizen en medische instellingen, maar is nu ook beschikbaar als een kosteneffectieve oplossing voor thuis- en kantoorgebruik. Het verwijderen van onder meer virussen en bacteriën, maar ook vele andere schadelijke luchtdeeltjes was dankzij deze technologie nog nooit zo eenvoudig.

Recent onderzoek naar de effectiviteit van ionisatie om bacteriën en virussen te verwijderen

Het effect van deze technologie is aangetoond in wetenschappelijk onderzoek. Zo bleek uit recente publicaties dat luchtionisatie:

  • Virussen en bacteriën effectief kan verwijderen [1-12]. Zie RIVM-onderzoek.
  • Bacteriën en ziektekiemen op het oppervlak vermindert [1-3, 13-16].
  • Deeltjes in de lucht reduceert [17,18].
  • De stemming en het welzijn verhoogt door de luchtkwaliteit te verbeteren [19].

Onderstaande is een greep uit de studies waarin is onderzocht in welke mate we de luchtkwaliteit kunnen verbeteren en bacteriën, virussen en overige deeltjes kunnen verwijderen met bi-polaire ionisatie.

Temasek Life Sciences Laboratory: Negative Air Ions and Their Effects on Human Health and Air Quality Improvement

“Particulate matter (PM) is a major air pollutant that affects human health. Experimental data showed that NAIs (Negative Air Ions) could be used to high-efficiently remove PM.” 

 

Healthline: Het effect van negatieve ionen in de lucht

Een onderzoek uit 2018 toonde het effect aan van negatieve ionisatie op vele aspecten van de menselijke gezondheid. Onderzoekers onderzochten tientallen jaren aan onderzoek naar deze gezondheidseffecten en vonden bewijs dat ionisatie kan bijdragen aan:

  • Een goede gemoedstoestand, stressreductie en een verbeterde nachtrust.
  • De werking van het immuunsysteem en het verhogen van de stofwisseling.
  • Een vermindering van het aantal bacteriën, virussen en schimmels in de lucht of deze zelfs geheel kan verwijderen.
Hagbom, Nordgren, Nyborn, et al.: Ionizing air affects influenza virus infectivity and prevents airborne-transmission
“Er is dringend behoefte aan eenvoudige, draagbare en gevoelige apparaten om virussen uit de lucht te verzamelen, te elimineren en te identificeren, om uitbraken en verspreiding van infectieziekten snel op te sporen en te voorkomen.”

Door het gebruik van een gemodificeerd ionisatieapparaat beschrijven we effectieve preventie van door de lucht overgedragen influenza A (stam Panama 99) virusinfectie tussen dieren en inactivering van het virus (> 97%). Actieve ionisator voorkwam 100% (4/4) van cavia’s van infectie. Bovendien heeft het apparaat het via de lucht overgedragen calicivirus, rotavirus en influenzavirus effectief opgevangen, met herstelpercentages tot 21% na 40 minuten in een kamer van 19 m (3).

Hagbom, M., Nordgren, J., Nybom, R. et al. Ionizing air affects influenza virus infectivity and prevents airborne-transmission. Sci Rep 5, 11431 (2015). (Published in Nature.com)

 

Verbeter zelf de luchtkwaliteit in uw ruimte!

De Faton Health ionisators passen eerdergenoemde technologie toe zoals beschreven in de bovenstaande onderzoeken en kan op die manier schadelijke deeltjes, bacteriën en virussen uit de lucht verwijderen. Het is effectief tegen ongewenste deeltjes zo klein als 0,1 micron en in uiteenlopende ruimtes. Wilt u de luchtkwaliteit in uw ruimte aanzienlijk verbeteren met Faton Health systemen en filters? Neem dan contact met ons op en vraag een gratis en vrijblijvend advies aan door te bellen naar +31 615310926 of door een e-mail sturen naar klantenservice@faton-health.nl.